Григор Димитров винаги е сред заподозрените, че може да направи

...
Григор Димитров винаги е сред заподозрените, че може да направи
Коментари Харесай

Григор Димитров кандидат за удар на годината още на 1 януари 2024-а

Григор Димитров постоянно е измежду обвинените, че може да направи необикновен удар от съвсем всяка точка на корта. Новият сезон едвам стартира, а българската звезда в тениса към този момент е претендент за удар на годината.

Бившият №3 в света стартира с победа присъединяване си на шампионата в Бризбейн. В мач сред първенци носителят на купата за 2017 година в профил мъчно 4:6, 7:5, 6:2 Анди Мъри.

Шотландският деец е първият представител на Англия, излязъл отпред в ранглистата след въвеждането на електронния ѝ вид, и има трофеи от “Уимбълдън ”, US Open и олимпиада.

Въпреки че играе с изкуствена става, 36-годишният сър Анди към момента е в положение да затрудни противниците си, до момента в който има сили.

При 6:5 във втората част и нужда да избавя точка за пробив Григор още веднъж скъса кордаж на ракетата си, само че рискува и със смач от дъното на корта прати топката на линията. Точно това осъществяване провокира тв коментатори да го “номинират ” за №1.

В актуалния тенис играчите рядко късат кордажи. Вчера в Бризбейн обаче валя дъжд и от влагата пострадаха естествените корди, които Димитов употребява при наплитането на своите Wilson (в композиция с изкуствени). Заради късанията в един миг Димитров е разполагал единствено с 3 ракети.

“Най-важното е, че останах здрав. Това ми разреши да имам положително неизменност всяка седмица. В края на предходната година давах всичко от себе си и желаех да продължа по този начин, само че това не е доста елементарно. С подобен край на годината се поставяш под съществено напрежение да започнеш добре идната ”, разяснява Григор.

В идващия кръг той ще играе с миналия квалификациите представител на домакините от Австралия Ли Ту или Даниел Алтмайер (Гер).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР