Григор Димитров трябваше да изиграе пореден драматичен мач на австралийска

...
Григор Димитров трябваше да изиграе пореден драматичен мач на австралийска
Коментари Харесай

Неубедителен Григор Димитров напусна Аустрелиън Оупън още във втория кръг

Григор Димитров трябваше да изиграе следващ трагичен мач на австралийска земя и в един миг накара всички да имаме вяра, че е гото да реализира първия си поврат в кариерата от 0:2 сета, само че въодушевеният Беноа Пер не разреши това да се случи и се наложи с крайното 6:4 6:4 6:7(4) 6:3. Така някогашният номер 18 се класира за повторно в кариерата си за третия кръг на Аустрелиън Оупън, където го чака тежък дуел с четвъртия подложен Стефанос Циципас.

За Димитров пък следва прочут интервал на отмора, след което ще го забележим в игра на ATP 250 конкуренцията в Далас, която ще се организира сред 7 и 13 февруари, а нашето момче за момента заема позицията на втори подложен в схемата.

Срещата стартира с доста тежък сервис гейм за българина, в който му се наложи да отразява цели три следващи точки за пробив, само че това не го тормози по никакъв метод и той съумя да открие резулатата. Проблемите на начален удар обаче се задълбочиха, защото Димитров скоро още веднъж трябваше да избавя началния си удар, единствено че този Пер сподели по-голяма непоклатимост при ретурите си и закономерно се откъсне с пробив напред, а след това го затвърди безпроблобемно за преднина от 3:1 гейма. Оттам насетне възможностите пред посрещачите просто липсваха и скоро французинът имаше преднина в сетовете.

Втората част още веднъж се развиваше в интерес на международния номер 56, до момента в който родният ни представител не спираше да прави купища обикновени неточности и за следващ път загуби подаването си. Все отново Гришо откри сили да се активизира, като незабавно получи опция да реализира рибрейк и се възползва мигновено от нея.

За страдание, подемът в дейностите на нашия съотечественик беше прекомерно къс и изрично непоставеният състезател имаше съществено преимущество в размените от дъното на корта. Пер навлизаше в корта при всеки по-плитък удар на първата ни ракета и вземаше топката по възходяща линия със своя бекхенд, чиято успеваемост беше безотказна и скоро резултатът в сетовете се повиши на 2:0 в интерес на посочения авансово за новобранец тенисист.

Наглед Димитров изглеждаше изцяло демотивиран, а публиката безусловно се опитваше да смачка и дребното му останали съпротивителни сили, крещейки сред всяка точка името на неговия конкурент, но въпреки всичко Григор показваше нужната увереност в сюблимните моменти и поддържаше нежна преднина в третата част до 5:4, когато доближи до сетбол на противниковия сервис, само че 196-сантиметровият организира отлична акция към мрежата. Поставеният под номер 26 незабавно си обезпечи нова опция за спечелването на частта, която пък беше отстранена с ас и скоро двамата влязоха в тайбрек.

Там Гришо на два пъти повеждаше с мини пробив, единствено че непроменяемо съперникът му го застигаше в точките. Пер продължаваше да играе на ръба на риска, което докара до следващата му двойна неточност и той се оказа догноващ с 4:6, а идващото разиграване завърши с следващата неправилност от ракетата на французина и очакванията за поврат бяха живи.

Стартът на четвъртия сет се трансформира в същински призрачен сън за българина и на процедура всичко наподобява съвсем решено, когато той натрупава пасив от 0:3 гейма и 15:40, само че се опази от инксирането на втори брейк и направи впечатляващо завръщане, с цел да възвърне паритетата при 3:3. Последваха спокойни минути за сервширащите, които доведоха до изиграването на нов съдбоносен 13-ти гейм.

Там още веднъж ранно преимущество беше за първата ни ракета, но внезапно той претърпя същински колапс в представянето си и завоюва единствено една от последните седем точки в мача, като по този начин завърши своето присъединяване на тазгодишното Открито състезание на Австралия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР