Григор Димитров ще изиграе утре рано сутринта първия си мач

...
Григор Димитров ще изиграе утре рано сутринта първия си мач
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза утре рано на корта

Григор Димитров ще изиграе на следващия ден рано сутринта първия си мач на АТР 500 шампионата China Open в Пекин.

Жребият отреди най-хубавият български тенисист да започва присъединяване си против Макензи Макдоналд (САЩ), като двамата ще се изправят един против различен на корт “Брад Дрюът ” с начало 7,30 часа наше време.

Това ще е четвърти мач сред Григор и американеца, както и втори през този този сезон. Българинът има позитивен баланс от 2-1 победи досега.

Първият им двубой беше на Откритото състезание на Австралия през 2018 година, когато българинът завоюва в петсетова драма с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Четири година по-късно Макдоналд взе реванш, побеждавайки безапелационно Димитров в Маями с 6:1, 6:4. Във Вашинтгон при започване на август Гришо отстрани противника си в първия кръг със 7:6(6), 6:2, а след това стигна и полуфиналите.

Понастоящем Григор Димитров е №19 в международната класация, а Макензи Макдоналд е №39 и взе участие с " уайлд кард " в Пекин. При триумф идващият противник на топракетата ни може да бъде четвъртия в света Холгер Русе. Причината за това е, че Димитров не е измежду поставените. Той е в четвъртината на Яник Синер и може евентуално да го срещне на четвъртфиналите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР