Григор Димитров се смъкна с една позиция в тазседмичната класация

...
Григор Димитров се смъкна с една позиция в тазседмичната класация
Коментари Харесай

Григор с позиция назад, вече е №5 в света

Григор Димитров се смъкна с една позиция в тазседмичната ранглиста на АТР, в която е под №5 в света. Григор не взе участие на DIEMA XTRA Sofia Open и по този начин не съумя да отбрана 250-те точки, които завоюва през 2017-а. Той е с актив от 4425 точки и е преместен от Александър Зверев, който е с едвам 25 точки пред него. В непосредственост обаче е и шестият Доминик Тийм с 4060.

Смяната на Димитров и Зверев е и единствената смяна в топ 10 на ранглистата. Полуфиналистът от София Стан Вавринка се изкачва с 2 места до 13-ото място.

Гришо се завръща, а Федерер гони №1 - Ротердам е подготвен за шоу

Най-големият скок измежду елитните тенисисти пък бележи първенецът от шампионата в българската столица Мирза Башич. Той влиза за първи път в кариерата си в топ 100 като е под №77. Финалистът от DIEMA XTRA Sofia Open Мариус Копил също се радва на напредък от 19 позиции до 74-ото.

Квалификантът Башич е огромният първенец на DIEMA XTRA Sofia Open!

Другият квалификант, спечелил АТР шампионат през уикенда, Роберто Карбайес Баена, е напред с 31 места до №76.

Супер сензация и в Кито, още един квалификант с АТР купа

Димитър Кузманов остава втора ракета на България под №340 в света. Александър Лазов е напред с три места до №492, а Алекс Лазаров, последният българин в топ 1000, бележи спад от две позиция до №753.

Григор с любопитни отговори на блиц изявление
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР