Григор Димитров се класира за втория кръг на “Мастърс 1000

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на “Мастърс 1000
Коментари Харесай

Гришо отупа лале в Париж

Григор Димитров се класира за втория кръг на “Мастърс ” 1000 шампионата по тенис в Париж и с награден фонд от шест милиона евро. Първата реката на България се наложи трагично със 7:6 (5), 7:6 (5) против Ботик ван дер Зандшулп.
Хасковлията изоставаше с пробив и в двата сета, само че по-късно съумя да направи поврат и да се добере до два тайбрека, в които беше доста по-ефективен от своя съперник.

Нидерландецът направи пробив за 3:2 и сервираше за първата част при 5:4, само че Григор Димитров завоюва подаването му и се върна в дуела. В тайбрека играта вървеше равностойно, само че най-хубавият български тенисист беше по-съсредоточен в края и завоюва със 7:5.

Във втория сет Григор Димитров загуби началния си удар, с цел да изостане с 2:4, само че незабавно върна пробива и по-късно още веднъж се стигна до 6:6. В последния гейм хасковлията поведе с 5:3 т. и завърши срещата при втората си опция след 118 минути. Toва в последна конкуренция за българина за сезона, в който той счита, че е можело да се показа и по-добре.

Във втория кръг на шампионата Димитров ще се изправи против италианеца Фабио Фонини, който по-рано през днешния ден победи мъчно представителя на домакините Артур Фис със 7:6(5), 6:7(4), 6:2. Българинът има четири победи в общо шест мача против Фонини, който влезе в главната скица на шампионата в Париж като “щастлив губещ ”. Победителят от този мач чака по всяка възможност международния №1 Карлос Алкарас (Исп).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР