Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от
Коментари Харесай

Гришо: Не знам как спечелих, но съм щастлив

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж с награден фонд от 5,8 милиона евро.
Прочетете още
В първия мач от програмата за деня в зала " Берси " във френската столица най-хубавият български тенисист в профил поставения под номер 3 в схемата и първенец за 2020 година Даниил Медведев с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след два часа и 54 минути игра.

Преди седмица българинът и руснакът се срещнаха във втория кръг и на шампионата във Виена. Тогава успеха бе за Медведев, който завоюва след поврат в три сета. Сега обаче тя бе за българина, който завоюва за трети път в общо десетте мача посред им и за пръв път от 2021 година насам.

Днешната среща стартира по метод, доста подобен от тази преди седмица. В първия сет Димитров контролираше играта напълно и не остави никакви очаквания на Медведев за спечелването му.

“Не знам по какъв начин завоювах. Борих се доста при 5:3 в третия сет и мачбол при 40:15. Това не бе задоволително, с цел да победя тенисист от класата на Медведев. Със сигурност ще изгледам последните геймове още веднъж, с цел да видя какво можех да направя по-добре. Хубаво е, че най-после триумф да печеля! Щом изпуснеш момента, не трябваше да скърбя за него. Накрая трябваше да остана в мача. Да диря мощни удари. Имаше някои луди разигравания. Винаги е по този начин в мачове на такова равнище. И двамата са много изтощени, само че най-после съм благополучен ”, съобщи Григор Димитров незабавно след успеха.

“Разиграване с 47 удара на мачбола? Не знам. Бях доста слаб в краката. Загубих броя на отиграванията. Опитвах добър удар, само че не успявах. Имаше и някои занимателни отигравания в този дуел. Много е мъчно да се възстановиш, изключително когато играеш бекхенд с една ръка, само че това са точките, които искаш да изиграеш, когато си експерт ”, добави Гришо.

В третия кръг Григор Димитров ще играе с Александър Бублик от Казахстан. За класирането си за тази фаза той ще прибере 77 760 евро от наградния фонд и ще вземе 90 точки за международната класация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР