Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров пречупи французин с два тайбрека

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата на клей от Мастърс 1000 в Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро. Поставеният под номер 26 българин започва с сложна победа над французина Грегоар Барер със 7:6(6), 7:6(2)  лед съвсем два часа игра.

Той чака спечелилия от дуела сред защитаващия купата си лидер в схемата и номер 2 в света Карлос Алкарас (Испания) и Емил Руусувуори (Финландия).

Димитров и Барер сервираха доста солидно през цялата среща. Бившият №3 в света даже не стигна до опция за пробив, а в това време отрази и петте шанса на противника да вземе подаването му, четири от които в осмия гейм на втората част. Тогава първата ни ракета се измъкна от 15:40.    

В първия тайбрек четвъртфиналистът в конкуренцията през 2015 г. Димитров отрази сетбол при 5:6 точки и с три следващи разигравания стигна до триумфа малко по-късно.

Във втория тайбрек пък той дръпна с 3:0 и 6:1 точки и осъществя втория си мачбол с гръмък уинър.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР