Григор Димитров се класира за основната схема на силния тенис

...
Григор Димитров се класира за основната схема на силния тенис
Коментари Харесай

Димитров преодоля французин за място в основната схема на Куинс

Григор Димитров се класира за главната скица на мощния тенис шампионат от сериите ATP 500 на трева в Куинс Клъб, откакто надигра Артур Риндеркнек в два сета - 6-3, 7-5, за близо един час и 25 минути игра.


След като през вчерашния ден се оправи със съпротивата на 91-ия в света Александър Вукич от Австралия, през днешния ден първата ни ракета, подложен под номер 2 в квалификациите, стартира решително мача си с представителя на Франция, повеждайки с ранен пробив. До края на откриващата част той не позволи връщане на брейка, като осъществя четвъртия си сетбол на личен сервис. Вторият сет мина под диктовката на сервиращите, като Григор дочака своя момент в 11-ия гейм, когато направи съдбоносен пробив, след който сервира сполучливо за завършек на мача.

Димитров още веднъж бе мощен на свое подаване, като приключи с 13 аса и една двойна неточност. Той загуби единствено четири точки на личен сервис за целия мач, като избави единствения късмет за брейк пред Риндеркнек, разкрил се в първия сервис гейм на българина в срещата. И двамата направиха изчистен дуел откъм непредизвикани неточности, като нашият тенисист завърши с 39 уинъра и едвам пет непредизвикани, а салдото на французина бе 19-7.

Григор чака да разбере името на противника си в първия кръг на главната скица в Куинс, където е първенец от 2014 година, когато в разногласието за трофея надделя испанския деец Фелисиано Лопес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР