Григор Димитров се класира за финала на турнира на червени

...
Григор Димитров се класира за финала на турнира на червени
Коментари Харесай

Григор Димитров е на финал в Женева след 3-часова битка

Григор Димитров се класира за финала на шампионата на червени кортове в Женева, който е от категория АТП 250. Българинът направи страховит поврат и победи американеца Тейлър Фриц с 3:6, 7:5, 7:6 (2). Срещата продължи 2 часа и 55 минути.

Така Димитров доближи до 16-ия си край в Тура на АТП, само че и първи от февруари 2018 година в Ротердам.

Българинът не стартира добре и загуби първите четири гейма, което се оказа решаващо и за изхода от първия сет. Във втората част деветият в международната класация Фриц поведе с 4:2, само че Димитров бързо стигна до 4:4, а в следствие осъществя и основен брейк за 7:5, с цел да изравни резултата.

Българинът продължи серията си на четири следващи гейма и поведе с 2:0 гейма в решаващата трета част, само че Фриц незабавно върна брейка и направи 2:2. Мачът продължи равностойно и се стигна до тайбрек. В него Димитров реализира серия от шест следващи точки, с цел да победи.

" Получи се доста пуд мач. Прекарахме много време на корта. Много съм удовлетворен от моето показване. Чувствам се прелестно. Направих още една крачка напред. Дойдох тук с задачата да стигна допустимо най-далеч и се веселя, че съм на край. Надявам да не преставам по този начин ", разяснява българинът в изявлението си на корта.

Така в търсене на девета купа в кариерата си хасковлията ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал сред номер 3 Александър Зверев (Германия) и Николас Хари (Чили), които играят по-късно през днешния ден.

С успеха първата ракета на България си обезпечи 49940 евро и 150 точки за международната класация, в която сега заема 33-ото място, само че си подсигурява завръщане в топ 30 на 29-ото място.

Турнирът в Женева е последна инспекция преди започващото в неделя Открито състезание на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж против тенисист от квалификациите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР