Григор Димитров се класира на финала на турнира в Стокхолм

...
Григор Димитров се класира на финала на турнира в Стокхолм
Коментари Харесай

Гришо отива на финала в Стокхолм

Григор Димитров се класира на финала на шампионата в Стокхолм от сериите АТР 250, откакто надви над Фабио Фонини с 6-3, 7-6(2). Първата ни ракета още веднъж сподели разнообразна игра и стоманени нерви, с цел да стигне до борбата за трофея. Точно в шведската столица Гришо завоюва първата си купа от АТР в кариерата, а в този момент ще има опция да повтори стореното през 2013 година. Българинът ще се бори против Хуан Мартин дел Потро или Фернандо Вердаско.

Димитров стартира срещата решително, въпреки във второто си подаване да даде две точки за пробив на италианеца. Първата ни ракета резервира самообладание и измъкна сервис гейма си, а по-късно проби за 3-1. Брейкът се оказа решителен за изхода на първия сет. До края Гришо не даде нито една точка за пробив на номер 27 в света и го отхвърли да се бори за продобиване на частта.

Страхотно представящият се Димитров проби още първото подаване на Фонини във втория сет, а по-късно затвърди. Италианецът изпадна в дупка, а българинът се бе устремил към лесна победа. Той обаче загуби лековато подаването си и 27-ия в света изравни за 2-2. Димитров стартира да играе нерешително и Фонини получи нов късмет за пробив. Италианецът се възползва от него и наказа съперника си за 4-2. Странният втори сет обаче предложи нов мълниеносен пробив от страна на Григор, с който той се завърна в мача.

Така се стигна до съдбоносен тайбрек, в който номер 8 в света поведе с 3:0. Гришо задържа самодейността до 5:2, след което направи два минибрейка и завоюва с 6-3, 7-6(2).

Григор Димитров ще се бори на следващия ден за четвърта купа през 2017, както и осма в кариерата си, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР