Григор Димитров продължава рейда си на Мастърс турнира в Париж

...
Григор Димитров продължава рейда си на Мастърс турнира в Париж
Коментари Харесай

Григор Димитров гази в Париж - в топ 4 е след супер мач срещу надъхан младок

Григор Димитров продължава рейда си на Мастърс шампионата в Париж и за първи път в кариерата си се класира на 1/2-финал на Rolex Paris Masters. Направи го по решителен метод, откакто надигра Кристиан Гаринс с 6-2 7-5 в дуел, в който имаше тотална доминация съвсем от самото начало.

Поредният триумф значи, че Димитров се завръща в топ 20 на международната класация.

Водещият ни тенисист осъществя два пробива в първия сет, в който игра на 77% вкаран първи сервис и спечели 80% (16/20) от точките в тези случаи. Шампионът от Лондон организира частта доста ловко тактически, вадеше от темп чилиеца със сечени удари и си печелеше положителни позиции, от които да пласира мощни форхенди.

След подновяването на играта Димитров поведе с 2-0, само че Гарин направи рибрейк и обстановката доста се промени. Мачът влезе в темпото на международния №42, който проби за 5-4 и сервираше за сета, само че даже от тази обстановка Григор откри излаз и най-хубавия си тенис, с цел да реализира чиста победа.

Това бе първият конфликт сред двамата тенисисти. До него те стигнаха, откакто българинът отстрани Юго Умбер и Давид Гофен, а в предната и най-титулувания състезател за 2019 година – международния №5 Доминик Тийм. В същото време международният №42 се оправи с Куевас, Иснър и Жереми Шарди.

Победителят ще срещне Новак Джокович или Стефанос Циципас във етапа на финалната четворка.

Димитров откри мача с подаване на нула, в което до 40-0 не разреши на съперника си да влезе в разиграване, а на първия геймбол направи ас на втори сервис, написа tenniskafe.com. В идната част водещият ни тенисист бе по-солиден от главната линия и пропусна три брейкбола, само че от четвърти опит мина сполучливо в контраофанзива и проби – 2-0.

Григор имаше проблеми с това да затвърди, само че в последна сметка сервисът му проработи при 40-40 и му подсигурява цялостен надзор над изхода от частта. В четвъртия гейм Гарин откри сметката си за 1-3, само че имаше само 33% (2/6) извоювани точки на втори начален удар, действаше преждевременно и правеше повече неточности от нормалното – 1-3.

Сечените бекхенди на международния №27 за първи път изгубиха успеваемост в петия гейм. Димитров изостана 30-40, само че съумя да се измъкне – 4-1. В идващия си сервис гейм българинът сподели, че спадът е бил кратковременен и поведе 5-2 без да отпуска точка, като на сметката си към този момент имаше четири аса. А индикаторите му бяха 77% вкаран първи сервис, 80% (16/20) извоювани точки в тези случаи и 50% (3/6) успеваемост на втори начален удар.

Бившият №3 играеше с доста дълбоки удари, които миксираше с подсечени бекхенди, а тактиката му тормозеше Гарин. Димитров подпечата превъзходството си в с нов брейк за 6-2.

Българинът използваше форхендите по противоположния диагонал съвършено, държеше чилиеца единствено в отбранителна позиция и имаше осезаемо игрово предимство, което материализира с брейк за 2-0 във втория сет. Опрян до стената, Гарин изигра няколко точки „ вабанк “ в идващия гейм и реализира рибрейк – 1-2.

В идващите няколко елементи дуелът стана по-равностоен – 4-4, като на Григор му се наложи да влиза и в по-темпови разигравания, които бяха доста повече по усета на съперника му и по този начин чилийският тенисист проби за 5-4 и сервираше за равнене на сетовете. Българинът обаче даде мигновен отговор от посрещане за 5-5, а след това завоюва и идващите две елементи – 7-5.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР