Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на

...
Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си в Индиън Уелс

Григор Димитров завърши присъединяване си на Мастърс 1000 шампионата на твърди кортове в Индиън Уелс, Съединени американски щати. Най-добрият български тенисист отстъпи с 4:6, 4:6 пред Даниил Медведев в среща от осминафиналите на конкуренцията. Това беше мач номер 10 сред двамата, като роденият в Москва тенисист записа седми триумф.

Един пробив се оказа задоволителен за изхода на първия сет. Осъществи го Медведев, който се оправи с подаването на Григор Димитров за преднина 3:2 гейма. До края на първата част българинът по този начин и не съумя да затрудни началния удар на съперника си.

Медведев, някогашен №1 в света, стартира по-силно и втората част, като след ранен пробив поведе с 2:1 гейма. Димитров отговори със мълниеносен ри-брейк и изравни за 2:2, с което запази интригата в сета и мача. В седмия гейм руснакът още веднъж проби и поведе с 4:3, след което до края на срещата не изпусна самодейността, осигурявайки си място измежду най-хубавите осем в шампионата.

„ Срещу Григор (Димитров) в никакъв случай не е елементарно. Днес имаше и мощен вятър, който също повлия на играта. От едната страна (на корта) беше по-трудно да се играе. Радвам се, че съумях да се оправя с изискванията и да продължа напред. Благодаря за поддръжката от страхотната аудитория “, сподели в изявлението на корта Медведев.

Димитров приключи срещата с 29 непредизвикани неточности, против едвам 13 за Медведев. На четвъртфиналите руснакът ще срещне спечелилия от дуела сред Тейлър Фриц и Холгер Руне.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР