Григор Димитров победи Джон Иснър с 2:0 (6:3, 7:6 (8))

...
Григор Димитров победи Джон Иснър с 2:0 (6:3, 7:6 (8))
Коментари Харесай

Гришо срази Иснър и е на четвъртфинал на Индиан Уелс

Григор Димитров победи Джон Иснър с 2:0 (6:3, 7:6 (8)) на осминафиналите на Индиън Уелс и продължава сполучливото си показване в шампионата. Първата българска ракета продължава възхода си след началото на 2022 година, като повали следващ конкурент в Калифорния. Гришо към този момент в профил Джордан Томпсън и Александър Бублик, а в този момент се оправи и с 208-сантиметровия Иснър.

I СЕТ

Григор стартира с двойна неточност на старта на първия сет, след което със серия от форхенди по противоположния диагонал съумя да изравни за 15-15. Великолепен удар с предната страна на ракетата на българина го изведе до 30-15, а ас №1 по правата направи съотношението 40-15. Димитров приключи с превъзходен сервис за 1:0.

С три аса Иснър завоюва безапелационно подаването си и изравни за нула време за 1:1. Григор залагаше овреме на сервиси в тялото, а противникът се справяше с ретурите и даже влезе в обстановка 15-30. Димитров обаче съумя да се поправи в идващите си три начални удара, а за продобиване на гейма даже съумя да трансферира с форхенд излезлия на мрежата си противник - 2:1.

Димитров имаше опцията да играе на втори сервис на противника и реализира три превъзходни минаващи форхенда, които му осигуриха първия пробив в мача - 3:1. И двамата направиха по две фрешки от форхенд за 30-30, като тези на българина изглеждаха по-злополучни, само че без значение от тях той съумя да си вземе гейма и да поведе доста с 4:1.

Американецът съумя да завоюва подаването си, а по-късно затрудни Димитров при сервиса на българина. Все отново след замяна на удари, Григор стигна до 30:30. След това Джон Иснър стигна до точка за пробив, само че с съвършено излизане на мрежата някогашният №3 в света още веднъж стигна до равенството. Григор завоюва преимущество, принуждавайки противника си да сгреши от бекхенд, след което завоюва гейма и резервира задатъка си.

Иснър завоюва подаването си на нула за 5:3, само че по-късно Григор с отличните си начални удари поведе с 30-0. Българинът направи двойна неточност по-късно в опит за доста въртелив кик по правата от дясната страна на корта, само че това не се оказа съдбовно. Хубаво излизане на мрежата с форхенд по противоположния диагонал - и непредизвикана неточност от противника справедливо затвориха сета в българска изгода. 6:3 след 34 минути игра.

II СЕТ

Димитров игра добре при първото разиграване във втория сет, само че Иснър с три следващи аса съумя да завоюва подаването си. На собствен сервис Григор съумя да поведе с 40:15, след което американецът с прекрасен бекхенд по диагонала понижи изоставането си. Българинът изравни резултата след отличен сервис.

Убедителен сервис-гейм на нула без съвсем Григор да допре топката изведе Иснър до 1:2. Димитров употребява оръжието на Иснър и по еднакъв метод възвърне равенството в сета.

Джон Иснър продължи с отличната си игра на сервис и отново излезе напред в резултата. Преди подаването на Димитров американеца получи здравна помощ. Българинът поведе с 30:0, само че по-късно сгреши на мрежата и разреши на съперника си да понижи изоставането си. Григор трябваше да се изправи пред обстановка 40-30, само че въпреки всичко с минаващ форхенд преодоля излезлия напред противник - 3:3.

Великолепен форхенд по диагонала и страховит бекхенд-ретур на Григор дадоха поръчка да влязат в най-бляскавите осъществявания на шампионата досега, само че Иснър ги обезврежда в характерен жанр с мощни сервиси за 3:4.

Димитров реагира незабавно и съумя небрежно да възвърне резултата. Два аса и два невърнати сервиса изведоха Иснър до резултат 4:5. Григор поведе небрежно с 40:0 при своето подаване, след което позволи неточност от форхенд, само че тя не бе съдбовна и българинът възвърне равенството.

Джон Иснър още веднъж завоюва подаването си с помощта на мощния си сервис. Иснър съумя да върне един бездънен ретур и да нападна по противоположния диагонал, а след което и да обезпечи по-голяма конспирация при 30-30, въпреки и с неточност на Гришо. Феноменален форхенд на Димитров под огромно напрежение му донесе лек задатък при 40-30 и той в последна сметка вкара сета в тайбрек с кик сервис - 6:6.

Димитров съумя да пробие първия сервис на Иснър в тайбрека, след което затвърди пробива си, само че това и стори и американеца. С 12-ия си ас Иснър изравни изоставането си, след което сгреши от форхенд, пращайки топката в навън. Но и българинът сгреши и възстановила равенството. Двамата продължиха да играят точка за точка и стигнаха до 4:4. Григор съумя да стигне до точка за продобиване на мача на сервис на съперника, само че Иснър с нов страховит сервис изравни. Американецът позволи неточност от форхенд, което този път даде опция на българина на личен сервис да реши мача, което стана факт при идващото си подаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР