Григор Димитров по-рано в хода на днешния ден откри победоносно

...
Григор Димитров по-рано в хода на днешния ден откри победоносно
Коментари Харесай

Шампионът оцеля: Алкарас сътвори зрелищен обрат и ще срещне Григор Димитров в Мадрид!

Григор Димитров по-рано в хода на днешния ден откри победоносно присъединяване си на Мастърса в Мадрид, откакто в мач без пробиви се наложи над Грегоар Барер, надигравайки го със 7:6(6) 7:6(2) в близо двучасова борба на корта. Следващото затруднение в испанската столица, което жребият отреди на първата ни ракета, пък беше привидно допустимо най-тежкото тестване в Тура все още, а точно защитаващият първенец Карлос Алкарас, който трябваше на собствен ред на старта да се изправи против Емил Руусувори.

Доскорошният номер едно през предходната седмица се завърна назад на корта, откакто излекува контузията си в лявата ръка, и за първи път в кариерата си сполучливо отбрани своя купа, правейки това на шампионата в Барселона. 19-годишният испанец съществено впечатли с представянето си на родна земя и статутът му на любимец за трофея в Мадрид мъчно можеше да бъде оспорен, само че с нивото си в мача против Руусувори, то Карлитос загатна, че ще му е нужно време за акомодация към изискванията и въпреки да загуби първия сет, съумя да оцелее, сътворявайки цялостен поврат по пътя към успеха, пристигнала за 2 часа и 17 минути на корта - 2:6 6:4 6:2

Финландецът, който по всеки един параграф биваше считан за безспорен новобранец против носителя на купата от US Open, с играта си в първите минути от дуела ясно сподели, че е подготвен за борба и показва класата на началния си удар. Алкарас от своя страна пък очевидно надалеч не се усещаше в свои води, като губеше почва под краката си под знака на неспирните неточности от ракетата си и както стана като наклонност в Барселона, инкасира ранен пробив. За разлика от конкуренцията в Каталуния обаче, то международният номер 41 надалеч не се скова като предходните съперници на защитаващия първенец и даже с течение на срещата развиваше играта си, като шокира любимеца с втори брейк и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част равнището, което поддържаше скандинавецът, беше същински впечатляващо, като той взимаше рано топката и я пласираше наоколо до линиите, с което държеше топ поставения в некомфортна за него позиция и не му позволяваше да разчита на мощните оръжия в репертоара си. Повратната точка на дуела, която беляза напълно срещата, настъпи в шестия гейм, траял маратонските 13 минути, когато неточностите в представянето на младежа взеха връх над него и пред чудесно играещия Руусувори се откриха цели пет благоприятни условия за брейк.

Местният любим точно в тези решаващи моменти за прощален път в своята млада кариера показва какъв брой огромна психическа резистентност има, като не трепна нито за секунда и пласираше непроменяемо печеливши отигравания, с цел да оцелее - 3:3. Придобитият подтик от страна на Алкарас му послужи по желан метод при последвалото подаване на международния номер 41, откакто топ поставеният в схемата към този момент се усещаше убеден в качествата си и осъществя пробив, с който направи първата крачка към успеха, като го употребява, с цел да изравни резултата в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част финландецът изгуби по всякакъв начин преимуществото, което имаше при по-дългите замени от главната линия, до момента в който Карлитос се " хранеше " от неуморната поддръжка на своите сънародници по трибуните и продължи в същия темп, пробивайки на самия старт. Доскорошната първа ракета на планетата очевидно се приспособява към изискванията за игра и все по-често ни предоставяше марковите си осъществявания, при които със отбраната си пречупва своя противник, като този случай също не беше друг и настоящият първенец за повторно отмъкна началния удар на непоставения тенисист.

С равнището си в заключителния сет Алкарас направи края на мача на процедура протоколен, като още веднъж си завоюва аплодисментите на феновете с поредност от неспасяеми къси топки и блестящи осъществявания от форхенд. По този метод конфликтът в третия кръг на Мастърса в Мадрид сред младежа и Григор Димитров беше официализиран, като в досегашното съревнование сред двамата испанецът води с 1:0 победи, надигравайки най-хубавия ни тенисист на шампионата от същия сан в Париж в зала " Берси " през предишния сезон.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР