Григор Димитров по-рано тази сутрин ни донесе поредните радостни моменти

...
Григор Димитров по-рано тази сутрин ни донесе поредните радостни моменти
Коментари Харесай

Ротердам събира тенис елита: Григор и шестима представители на топ 10 са в звездния списък

Григор Димитров по-рано тази заран ни донесе следващите радостни моменти и зареди деня ни с положителни страсти, откакто започва победоносно акцията си на Откритото състезание на Австралия. Най-добрият български тенисист оцеля във физическата борбата под жаркото слънце над Мелбърн, с цел да пречупи в четирисетов двубой Мартон Фучович, с което подпечата шестата си поредна победа от старта на новия сезон, резервирайки си място в идващия стадий на конкуренцията.

Късно нощес пък стана ясно и къде ще играе родната ни първа ракета през февруари, откакто в хода на предходната седмица видяхме името на родния ни представител в предварителния лист за надпреварата в Марсилия, то той попада и измежду играчите, подали поръчки за присъединяване на обичайно мощния АТР 500 шампионат в Ротердам, провеждащ се в интервала от 10 до 18 февруари. Предстоящата поява за международния номер 13 в нидерландския град ще бъде негова юбилейна 10-а в кариерата, като при досегашните си акции в конкуренцията най-хубавото достижение за българина датира от 2018-а година, когато бе част от конфликта за купата, само че отстъпи пред Роджър Федерер.

През предишния сезон Григор също се отличи със мощно присъединяване в Ротердам, достигайки полуфиналната фаза, където обаче бе спрян от бъдещия първенец Даниил Медведев, който също е измежду имената, които ще се включат в надпреварата и при тазгодишното му издание. Още в листата, паралелно до българина и някогашния номер едно, попадат още Яник Синер, Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Алекс де Минор, както и тримата предходни носители на трофея Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и Гаел Монфис.

Пълния образ на листата за шампионата в Ротердам можете да разгледате тук:

ATP500 Rotterdam entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР