Григор Димитров отпадна от турнира в Лос Кабос, Мексико, след

...
Григор Димитров отпадна от турнира в Лос Кабос, Мексико, след
Коментари Харесай

Аржентинец ступа Гришо

Григор Димитров отпадна от шампионата в Лос Кабос, Мексико, след загуба във II кръг от Гуйдо Пея (Арж, №24) 4:6, 2:6. Българинът беше с съсловия под втория подложен, който затвори мача единствено за 72 минути игра. Така той спря опита на хасковлията да доближи до III кръг за трети път в последните три месеца.

В хода на дуела Димитров позволи седем двойни неточности и записа единствено два аса. Българският тенисист не беше постоянен на начален удар, завършвайки с едвам 58% вкаран първи сервис и тъкмо толкоз извоювани точки при него. При второто му подаване успеваемостта беше даже по-ниска - единствено 36%.

Това беше трети мач на Димитров против Пея, като българинът записа втора загуба от него. В идващия кръг аржентинецът чака Куон Сун У (Кор, №112).

Загубата е 13-а за Димитров в неговия 25-и мач през годината. Последния шампионат, в който той записа две следващи победи, беше " Ролан Гарос ". Следващата конкуренция, в която някогашният №3 в света ще взе участие, е " Мастърс " -ът в Монреал идната седмица. В Канада Гришо има да брани 180 т.

Срещу Пея Димитров стартира неприятно, като беше продънен още в първия гейм и бързо се озова в ролята на догонващ с 0:2. Бившият №3 въпреки всичко съумя да завоюва идващите три гейма и да обърне резултата, връщайки пробива, само че в седмия гейм още веднъж загуби подаването си. Това се оказа основно за развоя на сета и до края Пея не изпусна преимуществото си. В сета Димитров не отбрани нито една точка за пробив, която даде на противника си.

Загубеният първи сет пречупи българския тенисист и той се срина във втората част. В първите пет гейма българинът завоюва единствено девет точки. В един от тях беше продънен, откакто водеше с 40:0. Димитров беше застрашен да получи " геврек " за пръв път от " Аустрелиън оупън " 2018 година, когато във II кръг Макензи Макдоналд завоюва сет против него с 6:0. Българинът въпреки всичко се оправи и проби Пея в шестия гейм, с цел да спре серията на аржентинеца.

Следващата седмица Гришо ще прогресира с 4 места до №53 с 972 т. Ако обаче не успее да отбрани точките от Монреал, ще се свлече до към 75-а позиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР