Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира на

...
Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира на
Коментари Харесай

130-ят в ранглистата взе скалпа на Григор още в първия кръг в Мексико

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на шампионата на АТП 500 в Акапулко. Най-добрият български тенисист загуби от 130-ия в международната класация Стефан Козлов (САЩ) с 6:7(8), 7:5, 3:6 за 3:18 часа игра.

Григор Димитров изигра слаб мач, като позволи 11 двойни неточности и отстъпи пред непретенциозния противник, който във втория сет даже получи травма, само че все пак съумя да надделее.

Българинът трябваше да играе против Максим Креси, само че противникът му се отхвърли малко преди началото на мача и на корта като " благополучен губещ " излезе Козлов, което не му попречи бързо да се приспособява към новата обстановка и да завоюва мача.

Григор стартира нерешително и позволи пробив още при първото си подаване. Българинът върна пробива в осмия гейм и изравни за 4:4, само че по-късно загуби сета след тайбрек.

Хасковлията продължи да играе на приливи и отливи, първия му сервис не вървеше, позволи два пробива и при 5:3 Козлов сервираше за продобиване на мача. Григор Димитров откри сили, направи пробив, по-късно още един и съумя да вземе втория сет със 7:5. Във втората част Козлов на два пъти взе здравно спиране поради разбиране в бедрото и това също оказа помощ на българина да завоюва сета.

В третия съдбоносен сет Димитров позволи основен пробив в шестия гейм за 2:4 и загуби с 3:6.

В втория кръг " щастливия губещ " Стефан Козлов чака спечелилия от срещата сред Рафаел Надал и Денис Кудла.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР