Григор Димитров остава в Топ 10 на актуалната световна ранглиста

...
Григор Димитров остава в Топ 10 на актуалната световна ранглиста
Коментари Харесай

Григор Димитров остава в Топ 10 на световната ранглиста на ATP

Григор Димитров остава в Топ 10 на настоящата международна класация на АТР.

Българинът обаче отстъпи една позиция и от през днешния ден заема десето място.

Димитров добави 100 точки към актива си след осминафинала на Мастърс шампионата в Монте Карло и изпревари отстранилия го на осминафиналите Холгер Руне. Датчанинът изпадна от първите 10 и се намира на 12-та позиция.

Гришо бе задминат от финалиста в Монте Карло Каспер Рууд, който се изкачи с четири позиции и е към този момент шести в класацията. Прогрес бележи и първенецът Стефанос Циципас, който се придвижи с пет позиции и от през днешния ден заема 7-та в ранглистата.

Следващият шампионат в който ще взе участие най-хубавият ни тенисист е в Мадрид и е още веднъж от сериите Мастърс 1000. Надпреварата започва на 24 април.

В ранглистата продължава да води Новак Джокович, който загуби от Рууд на полуфиналите в Монте Карло, следван от другия полуфиналист в княжеството Яник Синер, и Карлос Алкарас.

При дамите Виктория Томова отстъпи седем позиции и към този момент е на 81-о място в класацията.

Тя взе участие на WTA 250 шампионата на клей в зала във френския град Руан. В първия кръг на следващия ден 29-годишната софиянка ще срещне представителката на домакините Варвара Грачова.

Гергана Топалова прогресира с 11 места до номер 242. Изабелла Шиникова изкачи 10 позиции и към този момент е 256-а м света.

Лидерството на върха държи Ига Швьонтек пред Арина Сабаленка и Коко Гоф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР