Григор Димитров не успя да се класира за финал на

...
Григор Димитров не успя да се класира за финал на
Коментари Харесай

Григор не повярва в чудото. Джокович го отстрани в Париж

Григор Димитров не съумя да се класира за край на последния в програмата му за годината шампионат - този в Париж. Българският тенисист позволи загуба с 6:7(5), 4:6 от международния номер 1 в международната класация по тенис Новак Джокович.

Това е девета победа за сърбина над Димитров, до момента в който Григор има единствено един триумф.

Въпреки отпадането роденият в Хасково тенисист записва най-хубавото си показване във френската столица. До 2019 година Димитров не беше прескачал осминафиналите.

Добрата игра във френската столица ще донесе нов скок за българина в международната класация. От понеделник (4 ноември) той най-вероятно ще се завърне в топ 20 в света на тениса.
НА ЖИВО: Григор Димитров против Новак Джокович Следете с нас полуфинала на шампионата в Париж
Спиращи дъха разигравания и тенис от най-високо равнище - това видяха феновете в зала " Берси " в Париж. Димитров и Джокович се " захапаха " през цялото време на мача. Двамата не позволиха изненади в първия сет и пробиви нямаше. За сметка на това тенисистите демонстрираха страхотна форма. Стигна се до тайбрек, в който Григор поведе с 5:3, само че с феноменална игра и след няколко инфарктни точки, Джокович реализира поврат и поведе след 7:5.

Вторият сет стартира равностойно до петия гейм. Тогава водачът в международната класация съумя да запише пробив. След него Джокович стартира да работи по-спокойно и внимателно. Григор пък се изнерви и това не му донесе позитиви или поврат, тъй че частта приключи 4:6.

На край Джокович ще играе против Шаповалов или Надал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР