Григор Димитров не е подал заявка за участие на ATP

...
Григор Димитров не е подал заявка за участие на ATP
Коментари Харесай

Неочаквано: Григор за пръв път в кариерата си не подаде заявка за турнира в Куинс

Григор Димитров не е подал поръчка за присъединяване на ATP 500 конкуренцията в Куинс. Това стана ясно през вчерашния ден вечерта, когато беше оповестен листата с участниците, в които липсва името на първата ни ракета. Въпросната вест е несъмнено доста изненадваща, тъй като българинът нееднократно е споделял по какъв начин това е един от най-любимите му шампионати и в действителност в никакъв случай до момента не го е пропущал непринудено.

Димитров получава " уайлд кард " за присъединяване през далечната 2009-та година, като по това време се намира отвън топ 1000 на света, само че съумява на старта да надвие испанеца Иван Наваро, който по това време е в топ 100. Тогава родният ни представител прави заричане към турнирния шеф по какъв начин постоянно ще се завръща в Куинс и до момента непроменяемо го спазваше, в случай че изключим 2021-ва година, когато травма попречва неговата поява в тревното съревнование.

Така някогашният първенец към този момент остава единствено с една декларирана конкуренция за сезона на трева, откакто през предходната седмица стана ясно, че ще играе на ATP 250 шампионата в Щутгарт, който стартира единствено един ден след края на Ролан Гарос. Разбира се, то към момента има късмет нашият съотечественик да получи " уайлд кард " за пръв път от 14 години насам, в случай че става въпрос за някаква неточност от страна на неговия екип при правенето на програмата.

Тазгодишната конкуренция в Куинс пък ще бъде мощна, както постоянно, тъй като в деяние ще забележим международния номер едно Карлос Алкарас, Холгер Руне, двукратния първенец Матео Беретини и още доста други звезди на международния тенис.

ATP500 Queen’s Club entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР