Григор Димитров финализира пропадането си в ранглистата през последната седмица

...
Григор Димитров финализира пропадането си в ранглистата през последната седмица
Коментари Харесай

Пропадането на Григор Димитров засега спря на №74

Григор Димитров завърши пропадането си в ранглистата през последната седмица и от през днешния ден публично ще бъде под №74 в света. Българският тенисист бе на 54-та позиция предишния понеделник, само че още на старта на шампионата " Мастърс "  в Монреал (Кан, $5.7 млн.) загуби от 34-годишния деец Стан Вавринка (Швейц) и по този метод не съумя да отбрани точките, извоювани през предходната година на същата конкуренция с достигането до III кръг.

Въпреки огромното си оттегляне обаче (за последно бе отвън първите 70 на 11 юни 2012 г.) Димитров съумя да се снабди с място в главната скица на идващия " Мастърс " - този в Синсинати (САЩ, $ 6.06 млн.). Това стана допустимо след отказването поради травма на канадеца Милош Раонич. 

Но пък жребият още веднъж си направи смешка с него и го изпрати против... Вавринка. Швейцарецът е победител в последните 4 мача сред двамата, като три от тези срещи са все в първи кръгове - на " Уимбълдън 2018 " и US Open 2018, както и предходната седмица в Монреал. Четвъртата е в III кръг на тазгодишния " Ролан Гарос ". Иначе общият баланс победи-загуби е 6-4 за Вавринка.

Последният триумф на Димитров бе тъкмо в Синсинати - на 1/8-финал през 2016 година А на идната - 2017-а, българинът завоюва купата от този шампионат. Ако в този момент Григор успее да в профил швейцареца, ще играе най-вероятно срещу Николоз Басилашвили (Груз), който ще стартира против тенисист от квалификациите.

А в III кръг възможен противник е 7-кратният първенец в Синсинати - Роджър Федерер, с който Димитров направи взаимна подготовка в събота. А през вчерашния ден българският тенисист тренира и със международния №1 Новак Джокович (Сър).

На шампионата в Синсинати Димитров се е записал и за конкуренцията на двойки, в която би трябвало да взе участие дружно с Фабио Фонини (Ит). В Монреал той бе в дует с Кей Нишикори, само че двамата не играха, тъй като японецът се отхвърли след тежкия си мач на сингъл с Ришар Гаске (Фр), изгубен след повече от 3 часа игра.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР