Григор Димитров е сред поставените на Australian Open, но въпреки

...
Григор Димитров е сред поставените на Australian Open, но въпреки
Коментари Харесай

Шампион от Големия шлем е първият съперник на Гришо на Australian Open

Григор Димитров е измежду поставените на Australian Open, само че все пак ще стартира присъединяване си против първенец от Големия шлем в лицето на Марин Чилич. В момента 32-годишният хърватин е 43-и в международната класация, поради което бе измежду най-опасните вероятни разновидности за 32-мата сложени.

До момента двамата имат 6 мача между тях като Чилич е спечелил четири от тях, в това число и трите на хард навън. Последният им дуел бе на Ролан Гарос през 2019-а и в него Григор завоюва в 5 сета. Чилич имаше много неприятен сезон през 2020-а, в който записа единствено 14 победи на равнище АТР.
При триумф над Чилич противникът за втори кръг наподобява много по-лек – спечелилият от мача сред Норберт Гомбос и Алекс Болт. Първият подложен, който може да застане на пътя на Димитров е Пабло Кареньо Буста в трети кръг. Испанецът също ще има мъчно начало против Кей Нишикори.
Доминик Тийм е лидер на втората четвъртина, в която е българинът. Именно австриецът е евентуалният възможен противник за осминафинал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР