Григор Димитров е играл болен във финала на турнира в

...
Григор Димитров е играл болен във финала на турнира в
Коментари Харесай

Директорът на турнира в Ротердам: Григор игра болен на финала

Григор Димитров е играл болен във финала на шампионата в Ротердам против Роджър Федерер през вчерашния ден (2:6, 2:6), съобщи шефът на конкуренцията Рихард Крайчек, някогашен топ тенисист и първенец на " Уимбълдън ".

Крайчек пусна известие в туитър, а по-късно съвсем буквално повтори думите си на конференция в зала " Ахой ".

" За страдание Григор не игра на 100 %. Снощи се е разболял. Той ми се извини няколко пъти. А аз му благодаря, че доигра финала. Това е класа! - съобщи шефът. - Бяхме планували да приказва пред публиката след мача, само че отхвърли поради положението си. "

А на церемонията по награждаването Крайчек напомни по какъв начин през 2009 година е дал " уайлд кард " на изгряващия Григор Димитров. Тогава той сервира сензация с победа над Томаш Бердих и отпадане от Рафаел Надал в оспорван мач.

От през днешния ден Григор Димитров още веднъж е на четвърто място в международната класация на ATP. Българинът има 4635 точки. Пред него са Марин Чилич (Хърватия) - 4960 т., Рафаел Надал (Испания) - 9760 т., и Роджър Федерер - 10 105 т.

Разликата сред Григор и петия Александър Зверев (Германия) е доста дребна - той е с 4450 т.

Маестрото държи няколко върха. Той е най-възрастният № 1 - на 36 година Най-много седмици е бил отпред - 303. 14 години го разделят от първото заемане на върховата позиция. И 5 година, откогато за последно е бил там.

На Григор следва присъединяване на шампионат в Дубай от същата категория - ATP 500. Засега той е № 1 в схемата там. Надпреварата стартира след седмица.

Снощи Федерер съобщи, че обмисля дали да се включи в шампионата. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР