Грейпфрутът е един от плодовете, който трябва да присъства винаги

...
Грейпфрутът е един от плодовете, който трябва да присъства винаги
Коментари Харесай

5 уникални свойства на грейпфрута

Грейпфрутът е един от плодовете, който би трябвало да участва постоянно в менюто ни, само че изключително през зимата. Той е значим източник на витамините С, B3, B9, Е, А, калий и магнезий и други В грейпфрута има едно доста значимо вещество - нарингин. Последният е извънредно плодотворен в борбата с нежеланите килограми и токсините. През зимата пък е още по-голям, защото нарингинът има антивирусни, противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства.
На фона на хранителната стойност на грейпфрута, който съдържа напълно малко калории и въглехидрати, а повече фибри, плодът е извънредно подобаващ за намаляване и диети. Поради своите антиоксидантни свойства, той забавя стареенето освен на кожата, само че и на целия организъм.
Бъдете деликатни обаче, защото сокът от цитруса нервира стомаха и не е хубаво да се употребява на напълно празен корем. Също може да попречи на усвояването на медикаменти през стомашната лигавица, тъй че не приемайте плода и хапчетата по едно и също време.

Грип
Грейпфрутът е един от най-полезните плодове при грип - сокът понижава възприятието на парене, което тялото има при висока температура. Предпазва и от дехидратиране, а високото наличие на витамин С пази имунната система и оказва помощ на тялото да се възвърне по-бързо при тресчица.

Отслабване
Нарингинът е веществото, което оказва оптимален резултат върху черния дроб и метаболитните процеси, като контролира холестерола и триглицеридите в кръвта. Нормализира метаболизма. За да се понижи апетита и да се ускорят обменните процеси в тялото, е задоволително да се хапнат по три части от този плод след всяко хранене.
Етеричните масла от грейпфрут оказват помощ за попречване на отлагането на мазнини и контролират равнищата на течностите в организма, което е водещо в битката с целулита.
Фибрите в плода са изцяло задоволителни, с цел да задоволят потребността ни от храна и да предотвратят преяждане.

Тонус
Грейпфрутът е чудесно средство за справяне с умората. Прясно изцеденият сок заран дава сила и ни освежава на работното място. В плода има рядкото съединяване нооткатон, което покачва защитните сили и се бори с умората.

Безсъние
Чаша сок от грейпфрут може да помогне на хора, страдащи от бодърствуване. Това се дължи на съществуването на веществото триптофан в грейпфрутите, което подтиква тялото да се отпусне по-бързо и по-лесно.

Менопауза
Грейпфрутът е доста потребен и по време на менопауза. Той оказва помощ за облекчение на признаците и отрицателните последствия от този сложен интервал, като намалява холестерола, понижава риска от инсулт и сърдечносъдови болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР