Грешка при изписването на името на страната ни на първия

...
Грешка при изписването на името на страната ни на първия
Коментари Харесай

Срамна правописна грешка втрещи цяла България навръх първия учебен ден

Грешка при изписването на името на страната ни на първия образователен ден при посрещането на възпитаници в Свищов стана мотив за бурни реакции в обществените мрежи. В надпис вместо България е написано " Балгария " - с " а " вместо с " ъ ".

Снимката с надписа за една нощ обиколи обществените мрежи и провокира вълна от мнения. Тя е направена в Средно учебно заведение „ Николай Катранов ” в Свищов в първия образователен ден. Надписът е за второкласниците, водени от началния преподавател Снежана Блажева – възпитател с над 30 години стаж. А индивидът, споделил и коментирал фотографията, е Иван Калчев – еколог в община Свищов. Оказва се, че надписът е сбъркан още в локална книжарница, при подготовката на материали за първия образователен ден.

" Това е техническа неточност от моя страна, за която се извиних на госпожа Блажева. И който не работи, той не бърка. Разбрах по-късно, само че очевидно и те не са го доогледали, щом са го закачили на стената. Не желая да трансферирам топката ", изясни Мария Топалова, чиновник в книжарницата. След вдигналия се звук към сбъркания надпис от община Свищов управлението на учебното заведение и родители застанаха зад учителката. А, мъжът, който бе един от първите, споделил фотографията със сбъркания надпис, се извини.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР