Green NCAP призна Dacia Spring за най-екологичния нов автомобил. Оценката

...
Green NCAP призна Dacia Spring за най-екологичния нов автомобил. Оценката
Коментари Харесай

Dacia изпревари Tesla и се превърна в най-екологичната кола

Green NCAP призна Dacia Spring за най-екологичния нов автомобил. Оценката се дава на база резултатите от тестванията за успеваемост през цялата 2022 година. В тях, компактният електрически SUV реализира най-голям резултат в показателя за енергийна успеваемост на Green NCAP и на база на този резултат е разгласен за най-хубав автомобил като цяло от организацията.

Spring реализира обща оценка от пет звезди и надминава други електрически транспортни средства, в това число и бестселъра Tesla Model 3. Румънската градска кола отбелязва оптимални резултати в показателя за чист въздух, само че също по този начин реализира най-високия резултат на Green NCAP с невижданите до момента 9.8 точки в показателя за енергийна успеваемост.
 Dacia изпревари Tesla и се трансформира в най-екологичната кола - 2
Така Dacia Spring получава обща оценка 9.9 и заема първото място в тази ранглиста. След румънския шлагер при електрическите автомобили се подрежда Tesla Model 3 (обща оценка 9.8), а третата позиция е за NIO eT7. Петицата допълват Renault Megane E-Tech и Cupra Born, които реализират общ резултат от 9.6.

Audi Q4 e-Tron и Hyundai Ioniq 5 също получават пет звезди от Green NCAP, само че все пак резултатите от енергийната успеваемост на тези коли са по-ниски и вършат сериозната разлика в общия резултат на автомобила. За разлика от Dacia Spring, тези коли не показват задоволително ниски стойности на ползване и респективно не получават най-хубавите резултати.

Ioniq 5, да вземем за пример, получава 9.1 в показателя за енергийна успеваемост, което след това намалява общата оценка на автомобила. Д-р Александър Дамянов, механически управител на Green NCAP, споделя:

„ С този извънреден резултат суперминито на Dacia слага стандарт за промишлеността. Dacia се зае да сътвори градска електрическа кола, която дава отговор на потребностите на потребителите, само че също по този начин и на провокациите за резистентност на нашата планета. Резултатът е „ най-зеленото и екологично транспортно средство ".

Green NCAP, която е поделение на Euro NCAP - самостоятелна компания, оценяваща транспортните средства във връзка с тяхната сигурност, разгласява в най-новия си набор от резултати и три бензинови автомобила: Kia Picanto (оценка 3 звезди), BMW Серия 2 Active Tourer (оценка 2½ звезди) и VW Touran (оценка 2). В класацията е включен и един дизелов автомобил - Opel Mokka, който със своите три звезди се показва много по-добре от множеството бензинови коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР