Гръцкото правителство започва да прилага план за възможно най-ефективно запечатване

...
Гръцкото правителство започва да прилага план за възможно най-ефективно запечатване
Коментари Харесай

Гърция запечатва границите за мигрантите

Гръцкото държавно управление стартира да ползва проект за допустимо най-ефективно " запечатване " на границите след внезапното нарастване на мигрантските и бежанските потоци към страната напоследък, написа " Катимерини ".

Оперативният проект включва изпращане на още 5 плавателни съда в източната част на Егейско море за укрепване на бреговата защита, която към този момент разполага в района с 45 кораба. 100 чиновници на бреговата защита ще заминат за островите Лесбос и Хиос като екипажи на корабите.

Министерството на защитата ще обезпечи още веднъж личен състав за остарели наблюдателни пунктове на сухопътните сили, с цел да следят придвижването по турските крайбрежия. Сухопътните сили ще дават на бреговата защита плавателни съдове за патрулна активност. Техните екипажи обаче ще бъдат от бреговата защита, не от военноморските сили, тъй като ще извършват полицейски функционалности.

Министърът на защитата Никос Панайотопулос акцентира, че огромният проблем е на морските, а не на сухопътните граници, тъй като сухоземната граница сред Гърция и Турция по този начин или другояче ще бъде " запечатана " скоро и никой няма да може да мине от там.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР