Гръцкото правителство увеличава от 31 март минималната сума, която гражданите

...
Гръцкото правителство увеличава от 31 март минималната сума, която гражданите
Коментари Харесай

Гърция вдигна цената на златната виза

Гръцкото държавно управление усилва от 31 март минималната сума, която жителите на страни отвън Европейски Съюз би трябвало да влагат в недвижими парцели, с цел да получат петгодишно позволение за престояване в страната (т.нар. златна виза), заяви гръцкото финансово министерство, представено от гръцкото издание Катимерини.

Мярката е взета за да се преодолее жилищната рецесия в страната.

В известни райони, като Атика, Солун, Миконос, Санторини

и островите с население над 3100 поданици, минималната стойност на инвестицията е 800 000 евро,

а в други области прагът е 400 000 евро по отношение на надлежно 500 000 евро и 250 000 евро преди. Освен това вложителите би трябвало да закупят парцел от минимум 120 кв.м. За здания, които са били употребявани за производства, а по-късно са превърнати в жилища, нужната минимална сума е 250 000 евро,

а нужната сума за инвестиция в историческа постройка е 250 000 евро.

„ Тези ограничения са част от цялостната жилищна политика на държавното управление, която има за цел, в съдействие с частния бранш, да обезпечи налични и качествени жилища за всички жители, като обаче регистрира нуждата от продължение на вложенията при по-балансирани условия “, сподели през вчерашния ден гръцкият министър на стопанската система и финансите Костис Хадзидакис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР