Гръцкото правителство предоставя подкрепа за отварянето на хотелите, защото много

...
Гръцкото правителство предоставя подкрепа за отварянето на хотелите, защото много
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Гърция стимулира туризма на фона на епидемията

Гръцкото държавно управление дава поддръжка за отварянето на хотелите, тъй като доста от хотелиерите се двоумят да ги отворят към момента. Вчера държавното управление разгласи удължение на ограниченията за субсидиране на краткотрайно прекратените трудови контракти и за финансиране на осигуровките, плащани от работодателя. Освен това сезонно заетите лица ще могат от 1 юни да се включат в стратегия, която ще покрива всичките им обществени осигуровки в продължение на 6 месеца и ще субсидира чистата им заплата с 200 евро. Мерките имат за цел да подтикват туристическия бранш, тъй като доста хотелиери към момента се двоумят да отворят хотелите си, доколкото резервациите за май и юни още са слаби. Но със затворени хотели остават блокирани и резервациите, т.е. получава се обаян кръг, който държавното управление желае да прекъсне колкото се може по-скоро.

Икономическото издание " Нафтемборики " написа, че английските туристически фактори оказват напън върху държавното управление на Обединеното кралство да включи Гърция в " зеления лист " на задграничните дестинации. Същевременно се следи повишен интерес и от Съединени американски щати след известието от Европейски Съюз, че е допустимо на имунизираните американци да бъде позволено да пътуват.

Солунският вестник " Типос Тесалоникис " оповестява, че през днешния ден министър председателят Кириакос Мицотакис ще бъде в Солун, където ще участва на гала на Фрапорт Гърция във връзка завършването на капиталовата стратегия в размер от 440 милиона евро в 14 районни летища в страната. Туристически са и останалите информации на водещата страница на вестника. През юни ще стартира работа фериботната връзка на Солун със Спорадските острови. Освен това изданието оповестява, че 13 плажа край Солун и 96 на Халкидическия полуостров за поредна година са удостоени със " Син байрак ".

За съществено увеличение на броя на инфектираните и на умрелите от ковид обаче оповестява " Та неа ". Вчера новорегистрираните случаи доближиха до 2812, а умрелите са 63. През седмицата от 10 до 16 май учените са открили стабилизация или спад във вирусния товар в отпадните води в шест от единайсетте градове, които се наблюдават по този индикатор. В четири обаче има осезаемо повишаване, като най-обезпокоително е в критските градове Ханя и Ираклио.

Нидерландия от през днешния ден анулира огромен брой ограничавания, позволявайки да възобновят работа на обекти като зоологически градини, фитнес зали и обществени домове, съобщи ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР