Гръцкото правителство опроверга информацията в публикация на американския вестник Ню

...
Гръцкото правителство опроверга информацията в публикация на американския вестник Ню
Коментари Харесай

Гърция: Нямаме данни за руска намеса с цел подкопаване на договора за името

Гръцкото държавно управление опроверга информацията в обява на американския вестник " Ню Йорк Таймс ", че е получило от тайните служби на Съединени американски щати данни за съветска интервенция за подкопаване на съглашението сред Атина и Скопие за името на някогашната югославска република, оповестява организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Гръцкото държавно управление в никакъв случай не е получавало данните, на които се базира обявата в " Ню Йорк Таймс ", са декларирали източници от гръцкото държавно управление.

В обявата американският вестник дефинира гръцко-руския предприемач Иван Савидис като " индивида на Кремъл в Гърция ". Според " Ню Йорк Таймс ", който се базира на неназовани американски публични представители, през юни американските служби са прихванали връзки, които демонстрират, че Савидис работи като медиатор на Русия в опита й да подкопае постигането на договореност сред Гърция и Република Македония, която би отворила пътя за присъединението на Скопие към НАТО.

Изданието твърди, че в отговор американски представители са подхванали извънредно нападателен ход и са дали засечените диалози на гръцкото държавно управление, което е реагирало с експулсирането на двама съветски дипломати и възбраната за още двама да влизат в страната.

Според " Ню Йорк Таймс " американските дипломати и разузнавачи виждат в осветяването на Савидис и изгонването на съветските дипломати една рядка победа в опитите си да се опълчват на съветските дезинформационни акции в Европа и Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР