Гръцкото правителство иска да премахне ограниченията за гласуване извън границите

...
Гръцкото правителство иска да премахне ограниченията за гласуване извън границите
Коментари Харесай

Мицотакис обеща облекчения за гласоподавателите в чужбина

Гръцкото държавно управление желае да отстрани рестриктивните мерки за гласоподаване отвън границите на страната, заяви " Катимерини ".


„ Символично, само че и доста значително е, че първият законопроект, който сме призовани да гласуваме, като нов парламент, визира премахването на всички ограничавания и опцията нашите съграждани, които живеят в чужбина, да вземат участие в национални и европейски избори ", сподели министър-председателят Кириакос Мицотакис.

Мицотакис добави, че този закон ще се нуждае от 200 гласа, защото е конституционна смяна и означи, че " би било извънредно необичайно партиите, които поддържаха тази самодейност, когато беше показана за първи път, в предходния парламент, да трансформират позицията си в този миг ".

Гръцкият министър председател обаче е оптимист, че нужните гласове ще бъдат елементарно достигнати, като има за цел тази смяна да бъде гласувана преди изборите за Европейски парламент следващата година.

Мицотакис съобщи, че централен приоритет е изясняването на отговорностите сред страната в нейната централна и децентрализирана форма, районите и общините.

„ Ще работим доста по въпросите, които са свързани с държавния личен състав, с нашите държавни чиновници, които би трябвало да знаят, че са оценени, акцентира министър председателят, като добави:

„ Ангажиментът на държавното управление за наемането на 10 000 нови служащи в здравния бранш, е в цялостна мощ и ще стартира да се извършва неотложно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР