Гръцкото министерство на националната отбрана отхвърли турските твърдения от вчера,

...
Гръцкото министерство на националната отбрана отхвърли турските твърдения от вчера,
Коментари Харесай

Турция е подала жалба в НАТО заради Гърция

Гръцкото министерство на националната защита отхвърли турските изказвания от през вчерашния ден, че гръцки самолети са обезпокоили турски изтребители, извършващи задача на НАТО в Източното Средиземноморие, заяви АНА-МПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известието се споделя, че след съгласуваност сред гръцкия общоприет щаб и военновъздушното командване на НАТО в обедните часове на 22 август е бил осъществен полет на самолети Β-52 на Съединени американски щати в зоната за полетна информация на Атина. Американските самолети влезнали в зоната от югозапад, с цел да излязат от нея западно от гръцкия остров Мегисти (Кастелоризо) край южните крайбрежия на Турция. Полетът на бомбардировачите на Съединени американски щати е бил осъществен като проява на съюзническо единение и взаимност.

Въпреки че не е било планувано прелитането на американските бомбардировачи да се извърши с конвой от изтребители, били открити пет незнайни следи от самолети източно от остров Карпатос, които пресичали курса на Β-52, като в същото време нарушавали разпоредбите на въздухоплаването, тъй като не били подали полетен проект. По тази причина от Крит изхвърчали четири гръцки изтребителя F-16, които прехванали нарушителите в сходство с интернационалните правила. „ Всяко друго изложение на съответните условия е лъжливо “, се споделя в умозаключение в известието на гръцкото министерство на защитата.

Вчера Анадолската организация заяви, че Турция е извикала военния аташе на Гърция и е подала тъжба в НАТО, откакто гръцки самолети хипотетично обезпокоили турски изтребители, които провеждали " значима задача " на военния алианс. Според организацията принадлежащи на Гърция F-16 са се пробвали да пречат на турските водачи, ръководещи същия модел самолети, поставяйки турските изтребители под радарен надзор по време на натовска задача над Източно Средиземно море. Турция " е дала нужния отговор " и е принудила самолетите да изоставен зоната, показва Анадолската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР