Гръцкият президент Прокопис Павлопулос прие искането на премиера Алексис Ципрас

...
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос прие искането на премиера Алексис Ципрас
Коментари Харесай

Гръцкият президент прие искането на Ципрас да свика нови избори

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос одобри настояването на премиера Алексис Ципрас да свика предварителни парламентарни избори, съобщи АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 Гръцкият министър председател привиква предварителни избори поради неуспеха си на евровота
Ципрас изиска от президента да разпусне Народното събрание и да свика предварителни избори, с цел да бъде избегнат нескончаем интервал на политическа неустойчивост в Гърция, който ще навреди на икономическото ѝ възобновяване.

" След евроизборите има чувство, че Гърция се намира в нескончаем кампаниен интервал от близо четири месеца, за който съм задължен да виждам, че основава вероятни рискове за гръцката стопанска система. Като се има поради, че сега сме навлезли в един цикъл на нормалност, това при никакви условия не трябва да бъде прекъсвано, защото би било знак, че жертвите и напъните на гръцкия народ са застрашени ", съобщи Ципрас, мотивирайки настояването си за предварителни избори.

Министър-председателят реши да изтегли парламентарните избори по-рано, откакто партията му СИРИЗА понесе тежко проваляне на вота за Европейски парламент предишния месец. Основната опозиционна мощ в Гърция - консервативната Нова народна власт, завоюва изборите с преднина от 9,5 процентни пункта.

Проучванията сочат, че Нова народна власт евентуално ще завоюва и тези избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР