Гръцкият премиер Кирякос Мицотакис отложи обявяването на новите мерки срещу

...
Гръцкият премиер Кирякос Мицотакис отложи обявяването на новите мерки срещу
Коментари Харесай

Извънредно! Отложиха новите К-19 мерки в Гърция заради труса на остров Самос, ето какво се случва

Гръцкият министър председател Кирякос Мицотакис отсрочи оповестяването на новите ограничения против ковид поради мощното земетресение на остров Самос. Трусът с магнитуд 6,7 по Рихтер нанесе съществени вреди. Към момента има информация за петима ранени жители, написа.

Министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас отлетя незабавно за острова с лекарски екипи. В случай че жителите не би трябвало да останат по домовете си, те ще бъдат трансферирани в хотели и стаи.

Според информация от поданици на острова, земетресението е предизвикало материални вреди. Има срутени здания, срутена е част от черква в Карловаси, морето е излязло от пристанището.



В телевизионното си обръщение министър председателят бе планувано премиера да разгласи нови ограничения за отбрана на публичното здраве, с цел да спре бързото разпространяване на ковид.

Според информация експертите по инфекциозни заболявания оферират затваряне на комерсиалните обекти в 21:00 или 22:00 вечерта. Разгледан е сюжетът за общо затваряне на този бранш.

Очаква се възбраната за придвижване да обхване зоните "оранжево " и "червено ".

Смята се за даденост решението за наложително потребление на маска на всички места, на закрито и навън в цялата страна и съблюдаване на отдалеченост, без значение от цвета на епидемиологичната карта.



Прогнозите за 2000 случая дневно през идващите дни прави ограниченията неизбежни и прецизното им използване наложително. Индексът на позитивност се усилва, което провокира безпокойствие измежду специалистите.

Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите дава предел от 4% на позитивни проби от общо осъществените, а експертът по инфекциозни заболявания Сотирис Циодрас във вторник съобщи, че Гърция към този момент е прескочила допустимия предел на 4,4%.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР