Gръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Gръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Гръцкият премиер проведе телефонен разговор с палестинския президент за ситуацията в ивицата Газа

Gръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година изрази своята мощна угриженост за обстановката в линията Газа в телефонен диалог с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки гръцката организация АНА-МПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 743
Според държавни източници по време на диалога през вчерашния ден гръцкият министър председател е подчертал нуждата от непрекъсната филантропична помощ за Газа и е осъдил терористичните офанзиви против Израел на 7 октомври, осъществени от групировката „ Хамас ".

Мицотакис още веднъж е декларирал позицията на Гърция, че „ Хамас “ е терористична организация, която не съставлява палестинския народ и че единственият легален техен представител са управляващите на Палестинската автономност.

Също по този начин е подчертал дългогодишната поддръжка на Гърция за решение посредством две страни и че единствено политическо съглашение на тази основа може да подсигурява мир сред израелци и палестинци и непоклатимост в района, заяви уеб сайтът „ Икономикос тахидромос “.

Вчера в границите на визитата си в Брюксел за срещата на върха на Европейски Съюз Мицотакис съобщи, че е общ дълг да се подсигурява ограничение на спора, с цел да не стане неконтролируем и да обхване Близкия изток.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР