Гръцкият премиер и лидер на управляващата Нова демокрация Кириакос Мицотакис

...
Гръцкият премиер и лидер на управляващата Нова демокрация Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Нова демокрация предвкусва победата на последния си митинг преди изборите в Гърция

Гръцкият министър председател и водач на ръководещата Нова народна власт Кириакос Мицотакис изрази убеденост, че след изборите в неделя партията му ще стане първата гръцка политическа мощ от доста години насам, която получава втори следващ четиригодишен мандат за ръководство.

На заключителния протест на дясноцентристката Нова народна власт в петък вечер в подножието на атинския Акропол Мицотакис с горделивост сподели, че преди предходните парламентарни избори през 2019 година събралите се последователи на партията му на същото място са били по-малочислени, написа Българска телеграфна агенция.

Мицотакис загатна обещанията си към гласоподавателите, които е извършил - запазване на гръцките граници, справяне с миграцията, усилване на националната защита, понижаване на налозите. Той напомни също, че през мандата му са основани 300 000 нови работни места, минималната работна заплата е увеличена от 650 на 780 евро, а пенсионерите са получили нарастване за първи път от 12 години насам. Лидерът на Нова народна власт се спря и на направеното в региона на образованието, цифровата промяна, земеделието и инфраструктурните планове, като да вземем за пример напредъка в построяването на метрото в Солун.

" Каквото казахме, това и направихме ", акцентира той.

Мицотакис разгласи, че през днешния ден е подписан договорът за построяването на нов стадион за гръцкия футболен тим " Панатинайкос " (ПАО) и поздрави тима " Олимпиакос " за класирането му във финалната четворка на Евролигата.

Досегашният министър председател даде и нови обещания, които заключи в четири цели: по-добри заплати за всички, нова система на опазване на здравето, ефикасна страна, горда и мощна татковина. Той съобщи, че подсигурява постигането на капиталов кредитен рейтинг на Гърция в първите 100 дни след преизбирането си. В програмата на ръководещата партия се планува още нарастване на минималната работна заплата до 950 евро и на междинната работна заплата на 1500 евро, както и назначението на 10 000 нови чиновници в опазването на здравето.

Борещият се за втори следващ мандат водач на „ синята “ партия съобщи, че до 2 години ще приключи построяването на граничната ограда по протежението на река Марица (Еврос), която дели Гърция от Турция. Съоръжението е ориентирано към ограничение на незаконната миграция. Той добави, че стратегиите за превъоръжаване на страната и изследванията за естествени благосъстояния ще продължат.

Мицотакис отдели време и да разкритикува опозицията в лицето на СИРИЗА и ПАСОК, като упрекна съответно първата, че „ споделя " не " на всичко “ и даже не е подкрепила държавното управление в напъните му да не допусне до изборите крайнодясната „ Национална партия – гърци “, считана за правоприемник на неразрешената " Златна зора “. Той дефинира някогашния министър председател Алексис Ципрас като " зложелател на междинната класа " и предизвести, че финансовата му стратегия ще докара до " нова данъчна стихия ".

" Лично направих равносметка на миналите четири години. Видях триумфите и слабостите ни. (…) Дадох всичко от себе си. Гласуването е избор, не е заобикаляне на проблемите, то не оставя място за опити ", сподели Мицотакис.

" Вървим решително, самоуверено, напред. Вървим дружно, с цел да издигнем Гърция ", акцентира в умозаключение Мицотакис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР