Гръцкият премиер Алексис Ципрас обеща да намали данъците и да

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обеща да намали данъците и да
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обеща възраждане на страната

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас даде обещание да понижи налозите и да увеличи минималната заплата, с цел да поддържа икономическото възобновяване и да докара до възобновление на страната след осемте години на икономии, съобщи Франс прес.

" Знаем, че имаме нужните качества и знания, с цел да планираме и реализираме възобновление на нашата страна ", съобщи той в събота на Солунския интернационален панаир, където по традиция се афишира всяка година икономическата политика на държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

" По-високи заплати, контролиране на трудовия пазар и съблюдаване на правото на труд са авансово изискване за растежа ", разгласи левият водач. " Гръцката стопанска система е нормализирана. Сега сме естествена страна ", акцентира Ципрас. Той даде обещание да понижи налозите върху собствеността и върху продажбите, да увеличи приходите на стотици хиляди аграрни производители и хора от междинната класа и да преразгледа равнището на пенсиите, уговорено при започване на годината с кредиторите на страната.

До 2022 година корпоративният налог ще бъде понижен последователно от 29 до 25 на 100 за да се сътвори динамичност за напредък, даде обещание още министър председателят.

Над 16 000 души стачкуваха през вчерашния ден в Солун преди речта на Ципрас против съглашението за името на Македония, искайки оставката на премиера, напомня Агенция Франс Прес.

Гръцката полиция се сблъска за малко с крайнолеви протестиращи пред Международния панаир в Солун, само че те се разпръснаха бързо, оповестява Асошиейтед прес. Два други митинга с общо 13 000 участници завършиха без произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР