Гръцкият парламент решава дали да разследва 10 политици, сред които

...
Гръцкият парламент решава дали да разследва 10 политици, сред които
Коментари Харесай

Гръцкият парламент решава дали да разследва 10 полицити по скандала Новартис“

Гръцкият парламент взема решение дали да проверява 10 политици, измежду които двама някогашни министър председатели, по вихрещия се корупционен скандал с фармацевтичната компания „ Новартис “.

 Алексис Ципрас Алексис Ципрас © Българска телеграфна агенция  Разраства се корупционният скандал в Гърция Разраства се корупционният скандал в Гърция
Корупционният скандал "Новартис ", който раздруса висшите етажи на властта в Гърция, се разраства. Премиерът Алексис Ципрас изиска да бъде основана па...

Премиерът Алексис Ципрас желае да се сформира комисия, която да откри дали има учредения да бъде потърсена наказателна отговорност. Става въпрос, че компанията е подкупвала гръцки политици, лекари и държавни чиновници, с цел да реализира увеличение на продажбите и цените. Според пресата подкупите възлизат на към 50 млн. евро, а загубите за страната са за милиарди.
 © Българска телеграфна агенция
В Народното събрание е импортирана правосъдна кореспонденция с показания на предпазени очевидци. Опозицията твърди, че с този скандал държавното управление желае да отстрани политически съперници. Някои от засегнатите внесоха в съда тъжби. Сред тях са някогашният министър председател Андонис Самарас и еврокомисарят Димитрис Аврамопулос.

„ Новартис “ е разследвана за непозволени дейности и отвън Гърция. Дебатите би трябвало да завършат с гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР