Гръцкият парламент легализира производството на канабис за терапевтични цели и

...
Гръцкият парламент легализира производството на канабис за терапевтични цели и
Коментари Харесай

Гръцкият парламент легализира канабиса за медицински цели

Гръцкият парламент легализира производството на канабис за лечебни цели и за фармацевтични артикули – мярка, с която Атина чака да притегли вложения, заяви в. " Български вести "
Проектозаконът е част от обещаните промени на държавното управление на Алексис Ципрас. Той беше подсилен от депутатите от болшинството – коалиция на радикалната левица и националистическата десница. Консервативната съпротива, неонацистите и комунистите гласоподаваха срещу.
Реформата би трябвало „ да отвори пътя за гръцки и задгранични вложения “, разяснява зам.-министърът на земеделието Янис Циронис.
По думите му оборотът от артикули от канабис се прави оценка на 1,5 – 2 милиарда евро. Към този бизнес, който претърпява взрив в света, са показали интерес както гръцки, по този начин и израелски и австралийски компании.
Миналата година държавното управление на Ципрас позволи при дефинира условия да се внасят някои от фармацевтичните артикули въз основата на канабис, както и развъждането на коноп за индустриални цели. Конопът се употребява в строителството, текстила, производството на хартия, в хранителната индустрия и в композитните материали.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР