Гръцкият остров Санторини открай време привлича туристи от цяла Европа.

...
Гръцкият остров Санторини открай време привлича туристи от цяла Европа.
Коментари Харесай

Гръцкият остров, който китайските туристи променят всеки ден

Гръцкият остров Санторини от много време притегля туристи от цяла Европа. А в този момент идват и от ден на ден посетители от Китай. За да се нагоди към техните желания, Санторини последователно трансформира образа си, споделя Кристиан Лимперт в ефирен репортаж за " Дойче веле ".

Само за 2016 година 160 000 китайци са посетили острова и броят им се усилва с 20% годишно. Прекарват приблизително по 3 дни на Санторини - " гледат, снимат и се възхищават и даже се женят. " Благодарение на директните полети Пекин-Атина скоро в Гърция ще могат да идват до 1.5 млн китайци годишно.

Санторини се трансформира, с цел да примами китайските туристи с просвета и с кулинария. " Дойче веле " демонстрира бар, в който се предлага китайско меню, съчетано с гръцка музика. Германският притежател споделя, че 40% от клиентите му са китайски туристи и бизнесът върви добре, въпреки те да не обичат да дават бакшишите. Според него азиатските гости не са претенциозни като европейските - демонстрират на картинка какво желаят и се радват, когато го получат.

Любимото място за сватби на китайските двойки е столицата на Санторини Фира, известна с гледките си. За да сключат брак там, те би трябвало да платят минимум 1500 евро. Засега двойките държат най-вече на красивите фотоси, само че скоро може да пристигна и времето на огромните китайски сватби, описват локални специалистки по брачните церемонии в азиатската страна.

Навсякъде из острова е цялостно с китайски заведения за хранене и туристите са въодушевени, само че някои ресторантьори са изправени пред алтернатива. Благодарение на туристите бизнесът върви добре през цялата година, само че те трансформират острова, споделя Манолис Карамолегос, който държи заведение на Санторини. " Нашият проблем е в това по какъв начин като общество и бизнесмени да съхраним личната си уникалност. Ние би трябвало да подчертаваме локалната си специфичност - особености, просвета и темперамент, " споделя Карамолегос.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР