Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен национален траур за загиналите

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен национален траур за загиналите
Коментари Харесай

Гърция обяви тридневен траур след тежката влакова катастрофа

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи тридневен народен печал за починалите в тежката челна злополука сред пътнически и товарен трен в Северна Гърция.
Броят на починалите от конфликта доближи 36 души. Очаква се жертвите още повече да набъбнат, защото няколко души са блокирани в първите вагони на пътническия трен, написа в. „ Катимерини “. 85 души са ранени при тежкия случай, от които 66 са признати в болница.
Правителственият представител Янис Иконому заяви, че от първия миг целият държавен механизъм е бил мобилизиран и повече от 500 чиновници работят на терен. Там се намират и министрите на опазването на здравето и превоза, които са в Координационния център на гражданската отбрана. Гръцкият министър председател ще посети мястото на случая по-късно денем.
Разследването на аргументите за злополуката продължава, като към този момент са дадени показания в полицейското ръководство на Лариса.
Длъжностни лица са съобщили, че доста от пасажерите във влака от Атина за Солун са били студенти, които са се прибирали вкъщи след дългия уикенд от карнавалните празненства, съобщи Асошиейтед прес.
Според ръководителя на профсъюза на гръцките железничари Янис Ницас измежду починалите при злополуката са осем железопътни чиновници, в това число двамата машинисти на товарния трен и двамата машинисти на пътническия трен, заяви организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР