Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос разпореди да бъдат изпратени

...
Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос разпореди да бъдат изпратени
Коментари Харесай

Предислокация: С войнствена реч министър Каменос насочи голяма гръцка войска към границата с Турция

Гръцкият министър на защитата Панос Каменос разпореди да бъдат изпратени спомагателни войски на островите в Егейско море и в граничните региони с Турция. Каменос заповяда в региона на островите на река Марица да се разположат още 7000 бойци.

„ Ако се опитат да оспорят и една педя от нашата територия, ние обединените гърци ще ги унищожим “, съобщи министърът по време на военно образование на остров Икария, оповестява „ Грийк рипортър”.

Според него „ целият гръцки народ би трябвало да внимава, тъй като врагът непрестанно предизвика “.

„ Ние не се опасяваме, само че няма да падаме на колене поради техните провокации, закани и обиди. Те ни вършат по-силни “, сподели още Каменос, който е и водач на дясната националистка партия „ Независими гърци “.

Тази седмица комисията по защита в гръцкия парламент утвърди в незабавна процедура увеличение на военните разноски с 1 милиарда евро, на фона на засилващото се напрежение с Турция.

Сумата е планувана за рационализация на 85 изтребителя F-16 и двете ескадрили Mirage-200, които са на въоръжение, както и за гръцкия флот.

Междувременно министър председателят Алексис Ципрас още веднъж прикани Турция „ в символ на благосклонност “ да освободи двамата гръцки бойци, които бяха задържани предишния месец, откакто пресякоха турската граница в региона на Марица.

Той също по този начин изрази угриженост, като акцентира „ възходящите провокации “ на Анкара.

„ В последно време тя ускори провокациите и способства за ескалацията на обстановката на всички фронтове “, сподели Ципрас на държавно съвещание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР