Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос на два пъти е

...
Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос на два пъти е
Коментари Харесай

Бакояни: Каменос на два пъти прие съставно име на Македония


Гръцкият министър на защитата Панос Каменос на два пъти е приемал съставно име на Македония по време на ръководството на Костас Караманлис, който беше министър председател на Гърция от 2004 до 2008 година, написа в Туитър някогашният гръцки външен министър Дора Бакояни.

„ Каменос на два пъти по време на ръководството на Караманлис гласоподава за съставно име с географско местонахождение, което беше призната от всички национална позиция, като се изключи Лаос, с която заминахме на срещата на върха в Букурещ “, са думите на Бакояни.

Каменос съобщи след последните диалози сред Скопие и Атина по разногласието за името на Македония, че неговата партия „ Независими гърци “, която е съдружен сътрудник в държавното управление на Алексис Ципрас, няма да одобри думата „ Македония “да се съдържа в името на северната съседка.

Вчера пък външният министър на Гърция Никос Кодзияс изрече пред телевизия ЕРТ догатката, че разногласието за името може да бъде решен с компромис. Когато от него беше поискано да разяснява позицията на Каменос, посланик № 1 в Атина отговори, че всеки има право на мнение, само че има вяра, че в гръцкия парламент би трябвало да има болшинство от депутати, а не болшинство от партии, които да поддържат съглашение за името на Македония.

Според някои коментатори упорството на Каменос влиза в несъгласие с напъните на Ципрас за намиране на излаз от разногласието за името и изнервя СИРИЗА./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР