Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци

...
Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци
Коментари Харесай

Панос Каменос напуска правителството на Ципрас

Гръцкият министър на защитата и водач на партията " Независими гърци " Панос Каменов, съдружен сътрудник в кабинета на Алексис Ципрас, напуща държавното управление. Това стана ясно след среща сред него и Ципрас тази заран в Атина.
" Срещнах се с министър-председателя. Проведохме много дълга полемика. Нашето съдействие продължи четири години в държавното управление на националния консенсус сред две партии от разнообразни елементи на политическия набор. Извадихме страната от Спасителната стратегия, тъй че тематиката за Македония, за която са починали хиляди, не би следвало да постави завършек на това. Благодарих на министър-председателя за съдействието и му обясних, че за мен, заради национални съображения, съдействието не може да продължи. „ Независими гърци “ напуща държавното управление ”, сподели Каменос на излизане от срещата.
Въпреки упоритите въпроси на публицистите, дали той отдръпва доверието си от държавното управление, Каменос отхвърли да отговори, като призоваваше публицистите да се „ успокоят “, написа гръцкия вестник Efimerida, представен от " Фокус ".
Каменос анулира плануваната за петък среща с Ципрас, поради краткотрайното както се оказа закъснение на утвърждението на Народното събрание в Скопие на утвърждението на Договора от Преспа, който беше подписан с Атина, с цел да се позволи траялия близо три десетилетия спор за името на Македония.

Парламентът на Македония извърши своята част от съглашението и ратифицира късно в петък Договора от Преспа, с който името ѝ беше променено на „ Република Северна Македония “, дружно с няколко ремонти в конституцията на страната. Сега с нормално болшинство гръцките депутати също би трябвало да ратифицират съглашението, с цел да може то да влезе в действие. Каменос обаче на няколко пъти отхвърли Договора от Преспа и заплаши да напусне обединението, в случай че той бъде утвърден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР