Гръцкият министър на отбраната и лидер на дясната партия Независими

...
Гръцкият министър на отбраната и лидер на дясната партия Независими
Коментари Харесай

Каменос: Споменаването на македонска нация е в противоречие с всяко споразумение

Гръцкият министър на защитата и водач на дясната партия Независими гърци Панос Каменос съобщи, че споменаването на " македонска нация " е в несъгласие с всяко съглашение, оповестява " Катимерини ". Каменос направи това изявление във Виена, където взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера при полемики в комисията по външни работи на Европейския парламент гръцкият евродепутат Манолис Кефалоянис (Нова демокрация) съобщи, че " македонска еднаквост и македонски език не могат да бъдат признати от Гърция " и попита министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров по какъв начин ще се назовава народът на страната след Преспанското съглашение от 17 юни. В отговор Димитров съобщи " Аз съм македонец " и добави, че когато съглашението влезе в действие, страната ще се назовава Република Северна Македония, а " ние ще бъдем македонци и ще приказваме македонски език ". Македонският външен министър обаче посочи, че терминът " Македония " има разнообразни смисли и че ще има разграничаване сред страната и региона Македония, като това разграничаване ще бъде erga omnes.

Днес Каменос съобщи във Виена, че " Ръководителите в Скопие, самият министър председател и министърът на външните работи с предизвикателни изказвания взривяват всеки опит за намиране на решение. Споменаването на " македонска нация " е в несъгласие с всяко съглашение. Единственото, което реализират, е да разгневяват гръцкия народ, който ще има последната дума, без значение от референдума и измененията в конституцията от страна на Скопие ".

Въпреки че взе участие в държавното управление, Каменос се опълчи на Преспанското съглашение сред Атина и Скопие и упорства за провеждането на референдум в Гърция по въпроса или за одобрение на съглашението от гръцкия парламент с квалифицирано болшинство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР