Гръцкият крайбрежен град Неа Анхиалос в Централна Гърция е бил

...
Гръцкият крайбрежен град Неа Анхиалос в Централна Гърция е бил
Коментари Харесай

След експлозиите в склад за боеприпаси в Гърция: Евакуираха цял град

Гръцкият крайбрежен град Неа Анхиалос в Централна Гърция е бил евакуиран поради детонации в склад за муниции на гръцките военновъздушни сили, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.

Пламъците от горските пожари в региона са достигнали склада за муниции на военновъздушните сили, като са предизвикали мощни детонации, които са били чути на километри от мястото.

Вчера гръцките управляващи не разрешиха придвижването в радиус от 3 км от мястото на детонациите, а над 1000 души от евакуираните поданици бяха признати в изложбения център на крайбрежния град Волос, оборудван с десетки кревати, храна и вода.

В изказване на военновъздушните сили се показва, че все още базата се смята за безвредна и няма заплаха за живота на хората. Няма потърпевши при гърмежите.

През цялата нощ сили на гражданската отбрана, дружно с доброволци и поданици са се борили за ограничение и потушаване на пожарите в област Магнисия (Магнезия) в Централна Гърция, както и на островите Родос, Корфу и Евбея. Според информация от гръцката пожарна положението на пожарите на всички фронтове е усъвършенствано, заяви малкия екран.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР