Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис разказа пред NOVA подробности за случай

...
Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис разказа пред NOVA подробности за случай
Коментари Харесай

Жертва на Нотариуса: В цялата съдебна гилдия знаят за любовната афера между Зартова и Атанасов

Гръцкият предприемач Йоаким Каламарис описа пред NOVA детайлности за случай на изнудване, рекет и гонене от страна на група, гравитираща към убития Мартин Божанов-Нотариуса.

 

" Бях медиатор в договорка за парцели. Едната от заинтригуваните страни е гръцки предприемач, който купува парцел за 25 млн. евро, а другата би трябвало да има парите, с цел да се включи в покупката. Когато договорът беше подписан, аз се отдръпнах. В един миг недобронамерен изтъкнат предприемач, занимаващ се с горива, се опита да саботира плана. Започна да договаря със съинвеститорите на парцела и съумя да обърне нещата. Мислеха си, че вместо гръцките предприемачи да се откажат, може да се подписа прелиминарен контракт и те да бъдат изнудени ", съобщи той.


По думите му хората, забъркани в престъпната договорка, са с арабски генезис, живеят от 25 години в България и са с български паспорти.

 

„ Вместо да има търговски каузи, явно е по-евтино да се подават сигнали до прокуратурата, чийто заплати се заплащат от българския поданик. Тези араби се включват в групировката на Мартин Божанов. Според мен те са близки до предприемача, занимаващ се с горива, защото Божанов и Петьо Петров по прякор Еврото, са в един лагер. Така, който желае да сътвори проблем на здрав бизнес, може да се обърне към техните юристи. Такива като Велимир Атанасов. Той стартира да подава сигнали против гръцката страна по договорката и против мен ”, описа Каламарис.

 

Такива като Велимир Атанасов. Той стартира да подава сигнали против гръцката страна по договорката и против мен ", описа Каламарис.

И добави: „ Велимир Атанасов и неговата адска машина нямаше по какъв начин да криминализират активността на медиаторите в България, какъвто бях аз ".

 

Каламарис схванал, че става дума за рекет, когато „ били повдигнати обвинявания и се схванало, че взетите ограничения са по-тежки от тези против хора, направили ликвидиране ". „ Имахме две ограничения – парична гаранция от 100 000 лв., друга за 50 000 лв., както и възбрана да напущаме страната. Това беше дело на дясната ръка на лицето Невена Зартова – Борислав Георгиев, който е заместител областен прокурор ", акцентира предприемачът пред NOVA.

 

На въпрос дали счита, че юрист Атанасов е употребявал контактите си със Зартова, с цел да може прокуратурата да окаже напън против гръцките предприемачи, Каламарис акцентира: " Прокуратурата може да подава сигнали и към други институции, каквито са КПКОНПИ и ДАНС. Обратното също важи. Разбира се, че Велимир Атанасов е правил това. Виждах лицето Зартова да обикаля телевизионни студиа по време, когато българският поданик ѝ плащаше заплатата. По-хубаво е тази дама да седи и да чака правораздаването. И да не се крие зад имунитета си ".

 

Каламарис беше безапелационен, че Зартова и Атанасов са били „ в любовни връзки ", за каквито прокурорът отхвърля. „ Тя опровергава думите на мой сътрудник и сътрудник. Но желая да я попитам била ли е дружно с лицето Велимир Атанасов на 22 януари 2022 година във вила „ Чинка " в една стая? И в случай че желае, може да ме съди за клюка или да се ревизира от регистрацията в хотела. Време е тези хора да престанат да се крият. Цялата правосъдна колегия знаят за аферата сред Зартова и Атанасов. Може да се ревизира какъв брой въведени тъжби има от юриста и какъв брой са сполучливи. Става дума за 110% успеваемост на подадените тъжби от него ", безапелационен е Каламарис.

 

Припомняме, че в изявление пред " 24 часа " Анастасиос Дикос, представител в България на вложителя Джон Кустас, съобщи, че юрист Велимир Атанасов имал прочувствени взаимоотношения с Невена Зартова. От своя страна пък Велимир Атанасов имал близки връзки с Мартин Божанов-Нотариуса.

 

" Повдигнаха обвиняване за машинация в изключително огромни размери против мен, против проф. Каламарис и против архитекта. Наложиха ни възбрана за овакантяване на страната. 100 хиляди лв. гаранция за мен, 50 хиляди лв. гаранция за проф. Каламарис и 100 хиляди лв. гаранция за архитекта. Разбира се, сигналът за тази машинация идва от Велимир Атанасов. Делото се води в районната прокуратура, която се управлява от Зартова, която пък е в любовни връзки с Велимир Атанасов, както твърди самият той. Ние обжалвахме постановлението, тъй като всеки углавен юрист, с който говорихме, ни сподели, че това е цялостен парадокс - машинация в изключително огромни размери не е от компетенцията на районната прокуратура, а на градската. Просто те управляват районната прокуратура ", споделя Дикос пред " 24 часа ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР