Гръцките власти прибраха телата на три непълнолетни деца и спасиха

...
Гръцките власти прибраха телата на три непълнолетни деца и спасиха
Коментари Харесай

19 мигранти са спасени край остров Хиос, открити са телата на деца

Гръцките управляващи прибраха телата на три малолетни деца и избавиха 19 мигранти, в това число осем деца, от каменист бряг на остров Хиос, съобщи Ройтерс, като се базира на гръцката брегова защита. 
Прочетете още
" Това са три девойки на 5, 7 и 10 години ", сподели гръцката брегова защита пред Франс прес.

Предполага се, че мигрантите са стигнали до острова в Егейско море покрай Турция на гумена лодка. Според ЕРТ, представена от Франс прес, на борда на лодката е имало 27 пасажери, най-вече афганистански бежанци, но съгласно бреговата охрана броят на пасажерите на лодката, транспортираща мигрантите от турския бряг, ситуиран на няколко километра от Гърция, остава " неразбираем все още ".

Гръцките управляващи са били предизвестени от трима афганистанци, които са били на борда на лодката, и са съумели да доплуват до остров Хиос измежду нощ. Полицията и пожарникарите също са мобилизирани, с цел да се притекат на помощ на оживелите и да оказват помощ в издирването на евентуално изчезнали.

Гърция е желан вход към територията на Европейския съюз за мигранти и бежанци от Близкия изток, Африка и Азия от 2015 година, когато близо 1 милион души дойдоха на нейните острови, напомня Ройтерс. Цифрите спаднаха доста, преди да се покачат още веднъж предходната година до 41 561 пристигания по море. Около 10 163 мигранти са достигнали Гърция по море единствено за тази година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР