Гръцките учители и ученици ще бъдат задължени да носят маски

...
Гръцките учители и ученици ще бъдат задължени да носят маски
Коментари Харесай

Учениците в Гърция ще трябва да ходят с маски

Гръцките учители и възпитаници ще бъдат задължени да носят маски в клас и всички останали закрити пространства, откакто учебните заведения отворят още веднъж от 7 септември, заяви министърът на образованието Ники Керамеос, представена от Ройтерс.

Увеличението на случаите на ковид в последните седмици принуди гръцките управляващи последователно да наложат още веднъж ограничавания, с цел да предотвратят разпространяването на вируса.

Министърът на образованието съобщи, че чака учебните заведения да отворят порти на 7 септември, само че е допустимо да се наложи и отсрочване.

Носенето на маски ще бъде наложително във всички закрити пространства в учебните заведения в цялата страна, уточни тя, като добави, че управляващите ще дават текстилни маски гратис на учениците и учителите. Броят на учениците в клас ще бъде стеснен до 17.

Вчера Гърция записва 284 нови случая - следващ дневен връх от първия случай през февруари. В страната досега са доказани общо 8664 случая на COVID-19 и 242 смъртни случая, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР