Гръцките острови се напълниха с турски туристи преди началото на

...
Гръцките острови се напълниха с турски туристи преди началото на
Коментари Харесай

Гръцките острови се напълниха с турски туристи

Гръцките острови се изпълниха с турски туристи преди началото на сезона, осведоми БНР. В знак на добросъседство гръцките управляващи издават бърза виза при идване на гръцкия бряг.

Турски туристи непрестанно идват с кораби на гръцкия остров Лесбос, откакто влезе в действие издаването на бърза виза за посещаване на 10 гръцки острова в границите на една седмица. В събота локалните управляващи на острова посрещнаха към 2000 туристи с узо и сладки и ги поздравиха за празника Байрям. Само за 3 дни хотелите имат резервации за 6000 туристи. Доволни са всички от локалния туристически отрасъл. Ресторантите приготвиха особено меню за мюсюлманския празник, а магазините работят всеки ден. Повечето туристи са от Истанбул, Измир и други огромни градове, споделиха хотелиерите.

Решението за издаване на турски жители на бърза виза е част от съглашението на двете държавни управления в дух на възобновяване на доверието и понижаване на напрежението сред Атина и Анкара.

От островите Лимнос, Хиос и Родос също оповестяват за хиляди турски туристи, които прекарват празничните дни на гръцките острови. Облекчаване на визовата система сред двете страни има позитивен резултат както върху туристическия бранш на гръцките острови, по този начин и в връзките сред двете страни, разясняват медиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР